Pellet kampanjavideon kuvauksissa
Jerobeam Salakyttä Team on kansainvälisesti tunnettu suomalainen pellehyppyryhmä, johon kuuluu joukko toinen toistaan naurettavampia pellejä. Ryhmän esitykset koostuvat hauskoista ja hurjannäköisistä tempuista maalla, vedessä ja ilmassa. Pellehyppääjät ovat mukana Invalidiliiton Älä ole pelle -videolla valistamassa uimahyppyihin liittyvistä vaaroista. 

Jerobeam Salakyttä Teamin hurjat pellehyppyesitykset ilahduttavat joka kesä tuhansia lapsia ja lapsenmielisiä. Uimahyppykonkarit tuntevat myös hyppyihin liittyvät vaarat ja siksi päätös lähteä mukaan Invalidiliiton uimahyppyjen vaaroista kertovaan Älä ole pelle -videoon oli helppo.

- Asia on meille hyvin tärkeä. Ikävä kyllä ystäväpiiriimmekin on epäonnisia hyppyjä sattunut. Tiedämme, että hyppyihin liittyvät vaarat ovat meidän touhuissa aina läsnä. Siksi niihin suhtaudutaan vakavasti ja niihin varaudutaan hyvällä ennakkosuunnittelulla. Varsinkin kun menemme uuteen paikkaan hyppäämään, pohja tarkistetaan aina ennen hyppäämistä, kertoo pellehyppyseuran puuhamies, Werneri Wetelänäkin tunnettu  Markku Eklund.

Pellehyppyesityksissä tornissa saattaa kerralla olla koko liuta iloisenkirjavia pellejä odottamassa omaa hyppyvuoroaan. Siksi esitysten turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. 

- Hyppyjärjestys suunnitellaan niin, että veteentulo on turvallista eikä ole vaaraa, että alla olisi edellinen hyppääjä tai muuta aiemman hyppääjän rekvisiittaa. Hyppytaso on myös usein liukas ja se pitää huomioida korkealla liikuttaessa. Shown kulku käydään etukäteen läpi ja mahdolliset vaaratekijät huomioidaan tässä vaiheessa, Eklund kertoo.

Pellehyppykonkari kannustaakin kaikkia nauttimaan hyppäämisen tuomasta ilosta. Kun perusasiat on kunnossa, eli ranta tarkastettu ja turvalliseksi todettu sekä oma hyppytaito tiedossa,  ei hyppäämistä tarvitse turhaan pelätä. 

- Uimahyppy on kiehtova laji. On mukava tunne lentää. Hyppäämisen ilon voi saavuttaa jo hyppäämällä altaan reunalta ja on mukava sitten vähitellen kehittyä ja nousta korkeammalle. Kaverin kanssa hyppääminen on mukavaa ja turvallisempaa. Silloin apu on lähellä, jos jotakin tapahtuu. Suomen kesä ja auringon paiste on ihan parasta, tuhansien uimahyppyjen mies toteaa.

Jerobeam Salakyttä Teamin logo

 

Jaa sosiaalisessa mediassa