Aikuisia ja lapsia yhdessä leikkimässä. Kuvituskuva.
Haluaisitko toimia vertaistukijana tai vertaisryhmän vetäjänä?

Invalidiliiton organisoitu vertaistukitoiminta

Invalidiliitto kouluttaa vuosittain uusia vertaistukihenkilöitä ja -perheitä. Koulutukset on suunnattu henkilöille, joilla on harvinainen sairaus tai vamma ja perheille, joissa lapsella on harvinainen sairaus tai vamma. 

Vertaistukijakoulutus sisältää verkko- ja lähiopetusjakson, joihin osallistuja sitoutuu. Koulutukseen haetaan mukaan hakulomakkeella ja hakijat haastatellaan ennen koulutusvalintoja. Vertaistukijan tulee olla sinut oman sairauden tai lapsen sairauden kanssa.

Lisätietoja koulutuksesta saat Invalidiliiton suunnittelija Jenni Kuuselalta joko sähköpostitse jenni.kuusela@invalidiliitto.fi tai puhelimitse 044 765 0410. 

Vertaistoimintaa jäsenyhdistyksissä

Invalidiliiton jäsenyhdistykset järjestävät monipuolista toimintaa jäsenilleen.  Vertaisryhmät sisältävät esimerkiksi luentoja, yhdessäoloa, keskusteluryhmiä ja harrastustoimintaa. Toimintaa on eri-ikäisille.
Yhdistyksiin kannattaa olla suoraan yhteydessä, jolloin saa ajantasaista tietoa toiminnasta.

Yhdistysten yhteystiedot löytyvät tästä linkistä

Invalidiliitto kouluttaa vertaisryhmien vetäjiä vuosittain. Koulutus sisältää verkko- ja lähiopetusjakson, joihin osallistuja sitoutuu. Seuraava vertaisryhmien vetäjien koulutus järjestetään vuonna 2021.