6.3.2018
Talvikunnossapito on tärkeää, sillä hyvin hoidetut kävelyreitit ja pihat, liukkaudentorjunta ja valaistus ehkäisevät liukastumistapaturmia.

Muistilista talvikunnossapidolle:

  • Pieni, mutta olennainen huollettava alue on kulkuyhteys liikennevalon painonapille.
  • Myös bussipysäkkien ja joukkoliikenteen asemien lumettomuudesta ja liukkauden estosta tulee huolehtia.
  • Liikennevaloissa ja suojateillä ajoradan ylittäminen voi olla rollaattorilla tai pyörätuolilla liikkuville mahdotonta, jos suojatien reunaan kasautuneet lumet ja polanne katkaisevat reitin.
  • Kulkureittien esteettömyys on syytä huomioida myös lumen välivarastointipaikkoja suunniteltaessa.
  • Auraamaton jalkakäytävänpätkä tai ajotien lumien auraaminen jalkakäytävälle haittaa erityisesti pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuvaa tai lastenvaunujen työntäjää.
  • Lunta ei saa kasata invaparkkipaikalle
  • Valaistus lisää turvallisuutta. Tärkeintä on valaista hyvin kulkureitit, sisäänkäynnit, portaat, luiskat ja opasteet.
  • Rakennusten aula- tai eteistiloissa on hyvä olla istumapaikkoja, jotta kenkien liukuesteet on turvallista laittaa paikoilleen tai ottaa pois.

Missä on Suomen liukkain kylä? Osallistu kilpailuun

Jos talvikunnossapito tökkii koti- tai työpaikkakunnallasi, osallistu Suomen liukkain kylä -kilpailuun. Ota kuva paikasta, jossa meinasit liukastua pahasti ja jaa kuva haluamassasi sosiaalisen median kanavassa (Instagram, Facebook tai Twitter) ja lisää mukaan tunnisteiksi paikan nimi, #pääkallokelit #loppuliukastumisille @invalidiliitto @pistesarjat. Sen lisäksi, että voit voittaa Icebug-nastakengät, kampanjan yhteistyökumppani Pistesarjat Oy voi lahjoittaa sulanapitokaapelit Suomen liukkaimman kylän rakenteilla olevaan julkiseen kohteeseen eli juuri sinne, missä sinä liukastelet!

Kilpailuaika on 31.3.2018 saakka. Voittaja arvotaan tiistaina 3.4.2018. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Jos voittajaksi valikoitunutta henkilöä ei tavoiteta viikon sisällä, tilalle valitaan uusi voittaja. Lopullinen voittaja julkaistaan sosiaalisen median kanavissa ja kampanjan verkkosivuilla.

Lue lisää: www.pääkallokelit.fi 

Jaa sosiaalisessa mediassa