Muutoksenhaku vammaispalvelua koskevaan päätökseen

Viranomaisen tekemän vammaispalvelua koskevan päätöksen mukana on aina oltava muutoksenhakuohje jossa kerrotaan, miten ja missä ajassa muutosta voi hakea.

Lue lisää

Ole tarkkana, mihin pysäköit invatunnuksella

Invalidiliiton neuvontaan tulee vuosittain paljon kysymyksiä liikkumisesteisen henkilön pysäköintitunnuksen (tuttavallisemmin invatunnus/ invalupa) käytöstä. Mihin saan pysäköidä ja mihin en? Miksi sain sakon, vaikka minulla on invalupa? Mihin voin valittaa, kun sain sakon?

Lue lisää

Järjestöjen tekemä neuvontatyö ei voi korvata kuntien antamaa neuvontaa

Kuntien vammaispalveluiden neuvonnassa ja ohjauksessa riittää haasteita. Vammaisia ihmisiä ei aina kuunnella, eivätkä he välttämättä saa tarvitsemiaan yksilöllisiä palveluita. Kunnilla on velvollisuus antaa neuvontaa ja ohjausta. Järjestöt tekevät neuvontatyötä, mutta Invalidiliiton mukaan se ei voi korvata kunnissa tehtävää neuvontaa.

Lue lisää

Miten ryhtyä yhdistyksen neuvojaksi?

Työssäni minulta on aina aika ajoin kysytty, miten vapaaehtoisneuvojaksi voisi ryhtyä.

Lue lisää

Tukea yhdistysten neuvontaan

Koulutuksessa saat tietoa ajankohtaista vammaislainsäädännön muutoksista, tukea neuvojana toimimiseen sekä yhdistyksen neuvonnan kehittämiseen.

Lue lisää

Neuvonta on tärkeää

Neuvonta on Invalidiliiton perustoimintaa. Se on palvelua jäsenistölle ja muille vammaisille ihmisille, läheisille ja ammattilaisille. Neuvonnan kautta saamme arvokasta tietoa vammaisten ihmisten arjesta ja viemme asioita eteenpäin. Kehitämme neuvontapalveluamme ja sen saatavuutta nyt entistä paremmaksi.

Lue lisää