Esteettömyystietokanta
Invalidiliiton esteettömyystyö ylläpitää tietokantaa, joka sisältää esteettömyyttä käsitteleviä kirjoja, opinnäytteitä, verkkojulkaisuja ja DVD-tallenteita. Tietokanta on tarkoitettu kaikille esteettömyydestä, sen historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneille.

Esteettömyystietokannassa  on yli 1200 julkaisua. Vanhin julkaisu on vuodelta 1961. Vinkkejä tietokantaan lisättävistä julkaisuista voi lähettää osoitteeseen eske@invalidiliitto.fi

Esteettömyystietokanta ei ole käytössä tällä hetkellä.

Painetut julkaisut ovat Invalidiliitossa, Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan tiloissa (HKR) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (THL). Sähköisessä muodossa oleviin julkaisuihin tietokannassa on nettilinkit.

Tietokannan hakutoiminnon avulla voit etsiä aineistoja sanahakuna, julkaisun nimen tai tekijän perusteella. Hakusanoina voit käyttää asiasanoja, joita voit tarkastella klikkaamalla yläreunassa näkyvää Asiasanat-linkkiä. Lista julkaisijoista löytyy Julkaisijat-linkin takaa. Lisää hakuohjeita löydät klikkaamalla Ohje-linkkiä.

Ole yhteydessä julkaisujen sijaintipaikkaan, jos tarvitset painettuja julkaisuja.

Yhteystiedot

  • Invalidiliiton esteettömyystyö: eske(at)invalidiliitto.fi
  • Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala: Pirjo Tujula pirjo.tujula(at)hel.fi
  • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Päivi Nurmi-Koikkalainen paivi.nurmi-koikkalainen(at)thl.fi

Tietokannan on koonnut informaatiotutkimuksen opiskelija Marja Seppänen Oulun yliopistosta vuonna 2016. Tietokannan tilaajana on ollut Helsingin kaupunki.

Jaa sosiaalisessa mediassa