Liittomme muodostuu kahdeksasta alueesta. Niiden sisällä yhdistykset ja niiden jäsenet tekevät yhteistyötä muun muassa vaikuttamistoiminnan koulutusten ja erilaisten tapahtumien järjestämiseksi. Lisätietoa kultakin alueelta löydät alta.
Etelä-Suomen alue Etelä-Suomen alueella toimii 18 yhdistystä kahden maakunnan, Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueella. Alueen järjestöasiantuntijana toimii Aapo Rantanen, jolta saa lisää tietoa alueen toiminnasta ja tapahtumista.
Itä-Suomen alue Itä-Suomen alueella toimii 21 yhdistystä. Itä-Suomen alueeseen kuuluvat Etelä-Savon, Pohjois-Savon sekä Pohjois-Karjalan maakuntien alueella toimivat yhdistykset. Alueen järjestötyön suunnittelijana toimii Mika Saastamoinen
Kaakkois-Suomen alue Kaakkois-Suomessa toimii 15 yhdistystä kolmessa maakunnassa: Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa sekä Etelä-Karjalassa. Alueen järjestöasiantuntijana toimii Aapo Rantanen.
Lapin alue Lapin maakunnan alueella toimii 9 yhdistystä. Alueen järjestöasiantuntijana toimii Liisa Pitzén.
Lounais-Suomen alue Lounais-Suomessa on 16 invalidiyhdistystä kahden maakunnan Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Lisäksi Ålands neurologiska förening r.f. (ÅLNF) toimii Ahvenanmaalla. Alueen järjestötyön suunnittelijana toimii Tarja Honkanen.
Länsi-Suomen alue Länsi-Suomen alueella toimii 21 yhdistystä. Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.
Oulu-Kainuun alue Oulu-Kainuun alueella toimii 12 yhdistystä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa. Alueen järjestöasiantuntijana toimii Liisa Pitzén.
Sisä-Suomen alue Sisä-Suomessa toimii 19 yhdistystä Keski-Suomen ja Pirkanmaan maakuntien alueella. Alueen järjestöasiantuntijana toimii Tarja Honkanen.
Yhdistystoiminnan perusteet Yhdistymisvapaus on yksi Suomen perustuslaissa säädetyistä perusoikeuksista. Jokaisella on siis oikeus perustaa yhdistyksiä sekä oikeus liittyä tai olla liittymättä yhdistyksiin. Yhdistyslaki ja säännöt ohjaavat toimintaa.
Kehitä yhdistystä Toimintaympäristömme muuttuu kiihtyvällä vauhdilla. Ajassaan elävän ja jäseniään palvelevan yhdistyksen on myös muututtava. Yhdistyksen on säännöllisesti ja suunnitelmallisesti pysähtyä arvioimaan toimintaansa. Myös ulkopuoliset rahoittajat voivat velvoittaa toiminnan arviointiin.
Tilauskoulutukset yhdistyksille Koulutuskalenterissa olevien koulutusten lisäksi yhdistys tai lähiyhdistykset yhdessä voivat tilata kursseja omalle paikkakunnalleen. Kursseja myös räätälöidään tarpeen mukaan.