kuvituskuva.
Invalidiliiton avustajakoiratoiminnan hyödyt ovat kiistattomia. Avustajakoira mahdollistaa vammaiselle ihmiselle itsenäisen elämän ja antaa ainutlaatuisen kokemuksen turvasta ja yhdenvertaisuudesta.

Invalidiliiton koulutettu avustajakoira auttaa vamman tai toiminnallisen rajoitteen kanssa elävää ihmistä arjessa, ja mahdollistaa hänelle itsenäisen elämän.

Avustajakoiratoiminnan hyödyt ovat kiistattomia. Avustajakoira lisää tutkitusti käyttäjänsä pärjäämisen ja turvallisuuden tunnetta. Avustajakoiran läsnäolo vähentää yksinäisyyttä ja jopa kipuja. Lue lisää avustajakoiratoiminnastamme.

Lahjoittajiemme ansiosta olemme ylläpitäneet ja kehittäneet avustajakoiratoimintaa jo lähes 30 vuotta, vuodesta 1994 alkaen. Tällä hetkellä kentällä on 50 Invalidiliiton kouluttamaa avustajakoiraa.

Toimintamme keskiössä on jokaisen koiran hyvinvointi ja työn onnistuminen arjessa. Se tarkoittaa periksi antamatonta huolenpitoa sekä työlleen omistautuneista arjen sankareista että heistä, joille avustajakoira on täysipainoisen elämän edellytys.

Lahjoita jo tänään! Kampanjan tuotto ohjataan Invalidiliiton avustajakoiratoiminnalle ja työlle vammaisten ihmisten hyväksi.

Tilaa avustajakoirakalenteri 2023

Voit osallistua avustajakoirakampanjaan myös tilaamalla itsellesi laadukkaan avustajakoirakalenterin. 

Invalidiliiton avustajakoirakalenteria 2023 kuvittavat avustajakoiratoiminnan kaksi konkaria: helsinkiläinen Elina ja hänen 10-vuotias avustajakoiransa Niilo.

Saavutettavuusasiantuntijana työskentelevä Elina sai ensimmäisen avustajakoiransa vuonna 2000 kirjoittaessaan ylioppilaaksi. Sen jälkeen avustajakoira on ollut mukana mahdollistamassa lyhytkasvuisen Elinan itsenäistä elämää: muutto ensimmäiseen omaan kotiin, opiskelu ja työelämä.
 

Elina ja avustajakoira Niilo kesämaisemassa
”Avustajakoira merkitsee minulle itsenäisyyttä, vapautta tehdä ja liikkua, ja varmuutta siitä, että pärjää.”


Elinalla on tuhat ja yksi esimerkkiä siitä, miten Niilo tukee arkea tilanteissa, joissa esimerkiksi tavaroiden kantaminen, hissipainikkeiden tai valonkatkaisimien painaminen, ovien avaaminen tai ostosten tekeminen on äärimmäisen vaikeaa tai mahdotonta.

Arjen esimerkkien yläpuolelle nousee tunne siitä, että on turvassa, että pärjää ja haasteet voidaan ylittää yhdessä.

Niilon ansiosta Elina ei tarvitse ihmisapua arjessa. Näin säästetään myös yhteiskunnan varoja.

Kalenterin tuotto ohjataan Invalidiliiton avustajakoiratoiminnalle ja työlle vammaisten ihmisten hyväksi.

Lahja tukijoillemme: Avustajakoirakokelas Jalo

Tänä syksynä annamme tukijoillemme lahjaksi kuvia suloisesta avustajakoirakokelas Jalosta. Jokainen kampanjaan osallistuva tukijamme saa ilmaisen linkin kuvapankkiin, josta Jalon kuvia voi jakaa omissa sosiaalisen median kanavissa henkilökohtaisen viestin kera. Söpö koirankuonolainen ilahduttaa näin myös tukijoittemme lähipiiriä. Kuvalinkin ja ohjeet saat osallistuttuasi kampanjaan erillisessä kiitosviestissä.

Avustajakoirakokelas Jalo

Miten yrityksesi hyötyy lahjoituksesta?

Invalidiliitto tarjoaa yrityslahjoittajille entistä monipuolisemmat lahjoittajapaketit. Lue lisää yrityksille suunnatuista lahjoittajapaketeista. 

Saitko meiltä puhelun?

Invalidiliiton vastuulliset televarainhankkijat jakavat tietoa avustajakoiratoiminnasta elokuun alusta lokakuuhun asti 2022. Jos saat meiltä puhelun – lupaathan kuunnella. Vaikket voisi juuri nyt osallistua kampanjaan, saat ensikäden tietoa tärkeästä työstä ja kenties myös näkemyksellisen lahjaidean pukinkonttiin.

Näin osallistut kampanjaan

Haluatko lisätietoa?

Otathan yhteyttä:

Jaa sosiaalisessa mediassa