kuvituskuva
Yhdistykset voivat hyödyntää liiton materiaaleja viestinnässään ja vaikuttamistoiminnassaan.

Vinkkejä viestintään

IT-lehti

IT-lehden Toimintakalenterissa yhdistykset voivat ilmoittaa omista tapahtumista ja toiminnastaan. Henkilöuutisissa voi ilmoittaa yhdistyksen jäsenten merkkipäiviä henkilöiden luvalla. Ilmoitukset toimitetaan osoitteeseen it-lehti@invalidiliitto.fi.  Yhdistykset voivat tarjota juttuja toiminnastaan ja tapahtumistaan Liittouutiset-sivuille. Juttuvinkkejä ja aiheita voi ehdottaa suoraan lehden toimitukseen. 

Liiton kampanjat

Liitto tarjoaa kampanjoidensa yhteydessä yhdistyksille valmista viestintämateriaalia. Vuosittaiset kampanjat ovat Helppo Liikkua -viikko toukokuun alkupuolella ja Kansainvälinen vammaistenpäivä 3.12. Kampanjat tarjoavat hyvän mahdollisuuden tehdä yhdistystä tunnetuksi omalla paikkakunnalla.

Yhdistysten sivupohja

Yhdistysten on mahdollista tehdä itselleen nettisivut Yhdistysavain-palvelun kautta maksutta.  Kattavammat sivut ovat maksullisia.   Peruspaketin hinta on  (YA Start) 16,20 € / kk ja plus-version (YA Plus) 30,90 € / kk. Palveluun kuuluu halutessaan valmis Invalidiliton jäsenyhdistyksille räätälöity graafinen sivupohja. Yhdistys tekee itse sopimuksen Yhdistysavaimen kanssa. Lue lisää Yhdistysavaimen verkkosivuilta.
Oheisesta videosta (4.5.23) ohjeita verkkosivujen tekemiseen Yhdistysavaimella.

 

Esite-pohja

Liiton valmiilla esitepohjalla yhdistys voi tehdä itselleen helposti yksinkertaisen esitteen. 

 

Tietoa Invalidiliiton toiminnasta -kirje

Monet yhdistykset lähettävät uusille jäsenilleen Tervetuloa jäseneksi -kirjeen. Osana uuden jäsenen tietopakettia yhdistykset voivat hyödyntää muokattavaa kirjettä, johon koottu tiiviisti tietoa Invalidiliitosta.

Tietoa Invalidiliiton toiminnasta -kirje.docx 42.88 KB, DOCX


Rollup -kuvateline

Invalidiliitto tarjoaa yhdistyksille rollup-kuvatelineen hintaan 200 euroa valmiiksi taitettuna ja yhdistykselle postitettuna. Invalidiliiton viestintä valmistaa painoaineiston ja lähettää sen painotaloon. Painotalo laskuttaa suoraan yhdistystä. Painon antama toimitusaika rollup -telineelle on noin viikko. Malleja on kaksi. Tuotannollisista syistä painoon ei ole mahdollista saada omia kuvia tai logoja. Tilaukset: yhdistysviestintä@invalidiliitto.fi
Lisätietoja ja roll-up kuvatelineen mallit löydät täältä:

Rollup-kuvateline.pdf 275.23 KB, PDF


Graafinen ohjeistus ja ladattavat logot

Jos yhdistys käyttää viestinnässään Invalidiliiton logoa, logon käytössä on noudatettava liiton graafista ohjetta. Logot ja ohjeistus löytyvät täältä.


Kirje jäsenmaksulaskun yhteydessä

Jos yhdistys käyttää liiton jäsenmaksupalvelua, on yhdistyksen mahdollista toimittaa kirje jäsenille jäsenmaksulaskun yhteydessä. Kirje saa olla maksimissaan yhden A4-arkin mittainen. Kirjeen sisältö toimitetaan liittoon  vuoden vaihteessa.

Tekstiviestipalvelu

Tekstiviesti tavoittaa jäsenet! Yhdistysten on mahdollista lähettää Kilta-jäsenrekisteripalvelun kautta tekstiviestejä jäsenistölle. Viestiin mahtuu 160 merkkiä pitkä teksti. Hinta on 12 snt/viesti ja se laskutetaan yhdistykseltä jälkikäteen. 

Vinkkejä vaikuttamistoimintaan

 

Liitto ja jäsenyhdistykset järjestävät vaalien yhteydessä erilaisia tilaisuuksia. Vinkkejä vaalitilaisuuden järjestäjälle löydät täältä:


Sote-uudistuksen edetessä Invalidiliitto on työstänyt materiaalia alueellisen vaikuttamisen tueksi. Materiaalit löydät täältä.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa