Joukkoliikenne

Joukkoliikenne

Esteetön joukkoliikenne koostuu kaikkien käytettävissä olevista liikennevälineistä ja niitä palvelevista pysäkki- ja laiturirakenteista sekä asema- ja terminaalirakennuksista. Saavutettavuutta on se, että välttämätön tieto esimerkiksi joukkoliikenteen aikatauluista on kaikkien saatavilla. Mahdollisuus liikkua ja matkustaa paikasta toiseen lisää mahdollisuuksia viettää täysipainoista arkea tai osallistua työelämään.
Matkakeskus, terminaali ja matkustajainformaatio

Matkakeskus, terminaali ja matkustajainformaatio

Jotta matkustaminen olisi mahdollisimman esteetöntä, täytyy kaikkien matkan vaiheiden olla esteettömiä.
Korotettu julkisen liikenteen pysäkki

Pysäkkialue

Pysäkkialueet ovat olennainen osa julkista liikennettä. Kun pysäkkialueet ovat esteettömiä, on kulkuvälineisiin siirtyminen ja niistä poistuminen mahdollista kaikille.
Linja-auto

Linja-auto

Linja-autoliikenteen suurimpia haasteita ovat kaukoliikenteessä samoin kuin seutu- ja maaseutuliikenteessä bussikaluston esteettömyys, kaupunkibusseissa näkövammaisten informaatio, linja-autopysäkkien esteettömyys ja talvikunnossapito.
Sisäänmeno kaukojunaan sähköpyörätuolilla.

Juna

Suomessa tehdään junalla vuosittain lähes 67 miljoonaa matkaa, joista yli 80 prosenttia pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä ja alle 20 prosenttia kaukoliikenteessä.
Metro

Metro

Metro on pääkaupunkiseudun nopein ja tiheimmin kulkeva liikenneväline. Metroa on helppo käyttää: siinä on vain kaksi suuntaa, itä- ja länsisuunta. Itäkeskuksessa rata haarautuu. Joka toinen juna vie Mellunmäkeen, joka toinen Vuosaareen. Jokaisella metroasemalla on hissi laituritasolle.
Raitiovaunu

Raitiovaunu

Yli puolet Helsingin seudun liikenteen (HSL) raitiovaunuista on matalalattiaisia.