Kehitysyhteistyö

Olemme on osa maailmanlaajuista vammaisten ihmisten liikettä, jonka päämääränä on vammaisten ihmisten ihmisoikeuksien toteutuminen ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien saavuttaminen Suomessa ja muualla maailmassa. 

Teemme kehitysyhteistyötä Sambiassa ja Etiopiassa. Kehitysyhteistyö on osa vammaiskumppanuusohjelmaa, joka rahoitetaan pääosin Suomen ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroilla. Vammaiskumppanuudessa toimii yhdeksän suomalaista vammaisjärjestöä, jotka toteuttavat hankkeita kehitysmaissa. 

Meillä on yksi hanke sambialaisen sisarjärjestön ZNAPDin kanssa.

  • D&I-hanke (ZNAPD Programme for Democracy and Inclusion) vahvistaa ZNAPDia valtakunnallisena vammaisjärjestönä Sambiassa sekä tarjoaa sen jäsenille tukea arjessa selviytymiseen ja toimeentuloon. Hanke keskittyy erityisesti aluetason kehittämiseen ja toimeentulohankkeisiin. Ruohonjuuritason toiminnan tukeminen on hankkeen ytimessä.


Teemme myös yhteistyötä etiopialaisen liikuntavammajärjestön Disability Development Initiativen (DDI) kanssa. Tuemme DDIn hanketta, joka järjestää ammatillista koulutusta ja työllistää vammaisia ihmisiä Addis Abebassa.

Tarjoamme asiantuntemusta esteettömyysasioissa etiopialaisten käyttöön. Etiopiassa on käynnissä PIEE-hanke, jossa vammaiset ihmiset ovat perustaneet 12 mikrolaina- ja pienyritysryhmää tuellamme.

Lisätietoja Invalidiliiton kehitysyhteistyöstä kansainvälisten asioiden koordinaattorilta Laura Poussalta, p. +358 44 7650 662, laura.poussa@invalidiliitto.fi

Vanhemmat kehytoiminnan blogit löydät täältä
Sisters & Brothers 

Uudemmat Invalidiliiton kotisivuilta

Videoita ja kuvia järjestöhankkeista 

Invalidiliiton kehitysyhteistyön Instagram-tili
Kuvia Invalidiliiton kehitysyhteistyöhankkeista 
Kuvia Kuvat kertovat -hankkeesta 

 

Toiminta Sambiassa

Vuoden 2016 alusta alkaneessa D&I-hankkeessa (ZNAPD Programme for Democracy and Inclusion) keskeisiä tavoitteita ja sisältöjä ovat esimerkiksi vuohipankkitoiminta sekä vammaisten naisten ja nuorten tukeminen.

Toiminta Etiopiassa

Etiopialainen kumppanijärjestömme DDI (Disability Development Initiative) on vammaisten henkilöiden itse perustama yhdistys ja sen tavoitteena on edistää liikuntavammaisten henkilöiden itsenäistä asemaa Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa.